Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Οι ζωές μας, οι ανάγκες μας, ΔΕΝ είναι εμπορεύματα

 


Βήμα - βήμα, μεθοδικά και σχεδιασμένα, η κυβέρνηση νομοθετεί τη μετατροπή των κοινωνικών αγαθών σε εμπορεύματα, πάνω στα οποία κάνουν πάρτι και αρπαχτές τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ντόπια και διεθνή.

Βήμα - βήμα, απροκάλυπτα, επιτελικά και κατασταλτικά, η κυβέρνηση διαλύει την παιδεία, την υγεία, τη λαϊκή κατοικία, την αγροτική παραγωγή, τον πολιτισμό, τη δημοκρατία, την ενημέρωση, το δικαίωμα στους αγώνες, την ύπαρξη των σωματείων και των συλλογικών αντιστάσεων.

Βήμα – βήμα προωθούν μια κοινωνία του ατομικού ανταγωνισμού και της ατομικής επικράτησης, μια κοινωνία με κυρίαρχα συστατικά το φόβο και την υποταγή.

Αν παραμερίσουμε τα ιλουστρασιόν χαμόγελα και τις life style ειδήσεις, τα διαρκή ψέματα από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, τις πληρωμένες κρατικές διαφημίσεις των υπουργείων, θα δούμε τη ζοφερή πραγματικότητα που μας επιβάλλουν.

Ιδιωτικά πανεπιστήμια, εμπορευματοποίηση των σπουδών και της έρευνας, διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, κερδοφορία των αρπαχτικών «επενδυτών», σπουδές επί πληρωμή.

Κατηγοριοποίηση των σχολείων, αποκλεισμός των μαθητών από τα μορφωτικά αγαθά, υποταγή των εκπαιδευτικών και επιχειρηματοποίηση της χρηματοδότησης, με βασικό εργαλείο την αξιολόγηση.

Διαρκείς προσφυγές στα δικαστήρια για να καταστήσουν «παράνομο», κάθε δίκαιο αγώνα. Για δέκατη φορά οδηγούνται στα δικαστήρια η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, ενώ παρατρεχάμενα στελέχη του ΥΠΑΙΘΑ κουνάνε τις εγκυκλίους και τις απειλές, απέναντι σε εκπαιδευτικούς που πασχίζουν για τους/τις μαθητές/τριές τους, απέναντι σε εκπαιδευτικούς που επιμένουν με την παιδαγωγική επιστήμη και την κριτική σκέψη, κόντρα στο περιβάλλον των εργαλειακών δεξιοτήτων και της επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας.

Τα ΜΑΤ και οι μονάδες καταστολής εισβάλλουν στα πανεπιστήμια, ξυλοκοπούν τα παιδιά μας, εισαγγελείς απειλούν μαθητές, αγωνιζόμενοι/ες εκπαιδευτικοί διώκονται, με στόχο να το βουλώσουν, να σταματήσουν τα νεανικά όνειρα, να τσαλαπατήσουν τις συλλογικές αξίες, να μολύνουν με φόβο τα αγωνιστικά ιδανικά.

Χειρουργεία επί πληρωμή, με τα μισά νοσοκομεία να έχουν κλείσει πλήθος κλινικών τους και με έλλειψη γιατρών, ενώ τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα έχουν γίνει κανόνας και η ιδιωτική υγεία κερδοφορεί ασύστολα.

Η αγροτιά και η αγροτική παραγωγή σβήνουν προς όφελος των ευρωενωσιακών σχεδιασμών, των πολυεθνικών πετρελαϊκών, φαρμακευτικών και χημικών βιομηχανιών και των χρηματιστηρίων των αγροτικών προϊόντων.

Το έγκλημα στα Τέμπη επιχειρείται να συγκαλυφθεί, η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων και των μεταφορών μένει στο απυρόβλητο, η ιδιωτικοποιημένη ενέργεια μάς χτυπάει την πόρτα με χρωματιστά τιμολόγια που κάνουν μαύρη τη ζωή μας, ενώ την ίδια στιγμή οι CEO και το πολιτικό προσωπικό που τους στηρίζει ράβουν παντελόνια με φαρδιές τσέπες.

Οι παραλίες παραδίδονται στα χέρια του τουριστικού κεφαλαίου. Πάνε τα 30 μέτρα από την παραλία (που στις περισσότερες χώρες είναι 200), πάνε και τα μικρά παραλιάκια, αφού με νόμο πλέον κάθε μικρή παραλία έως 150 m2 θεωρείται γη προς πώληση και ιδιωτική αξιοποίηση. Ο χάρτης που έχω στην τάξη πρέπει να καλυφθεί με ένα μεγάλο «ΠΩΛΕΙΤΑΙ».

Τα σπίτια των ανθρώπων παίζονται στη MONOPOLY και τα δάνεια έχουν περάσει στα χέρια των αρπαχτικών funds.

Το έγκλημα στη Γάζα συνεχίζεται με τους νεκρούς να ξεπερνούν τις 30.000, εκ των οποίων 15.000 παιδιά. 15.000 όμορφα όνειρα βομβαρδίστηκαν και σβήσαν, χωρίς να προλάβουν να ζήσουν έστω μια στιγμή από την ομορφιά της ύπαρξης και της ζωής.

Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς, γι αυτό και ο νέος ποινικός κώδικας είναι μεσαιωνικών προδιαγραφών. Κι αν σε βίασε αστυνομικός, πέρνα (19χρονη από την Ηλιούπολη) από τις αρχές για να εξεταστεί η περίπτωσή σου…

Αλλά γιατί σκοτιζόμαστε τόσο πολύ… Δείτε μια υπέροχη φωτογράφηση μοντέλων και μόδας με φόντο τα αρχαία για να πάνε τα φαρμάκια κάτω, την ίδια ώρα που το σωματείο Ελλήνων Αρχαιολόγων εκδιώκεται από το χώρο του…

Βήμα - βήμα θέλουν να υποτάξουν και να πουλήσουν τις ζωές και τις ανάγκες μας.

ΟΧΙ. Δεν θα γίνουμε Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένοντας, ίσως, κάποιο θάμα.

Θα πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid09znrwipowU82cEH6rdq1DTz4rYupnBXeZWGkMd16Kzaj5tVEUiRuHBLACiCt4W4Tl&id=100077348542086 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου