Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Η αυτογελοιοποίηση σε όλο της το μεγαλείο…

 

 


Η αυτογελοιοποίηση σε όλο της το μεγαλείο…

Στις 17:19 περίπου το απόγευμα, γνωστή εκπαιδευτική ιστοσελίδα δημοσιεύει ανακοίνωση του ΙΕΠ σύμφωνα με την οποία 485 σχολεία από τα 600 επιλεγμένα συμμετείχαν στις εξετάσεις κατηγοριοποίησης «ελληνική PISA».

Στις 22:41 ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ, σε διατεταγμένη υπηρεσία, (σε άλλη εκπαιδευτική ιστοσελίδα) προσπαθεί να ανασκευάσει την ήττα που υπέστη το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση, από το εκπαιδευτικό κίνημα και το μαχόμενο γονεϊκό κίνημα. Παρουσιάζει μια νέα εκδοχή, σύμφωνα με την οποία τα σχολεία που συμμετείχαν στην «ελληνική PISA» είναι 585 από τα 600 επιλεγμένα…

Ψέμα πάνω στο ψέμα, άθλια προπαγάνδα, λυσσαλέοι κονδυλοφόροι, απειλές και τρομοκρατία, εργαλειοποιημένη «ενημέρωση», χειραγώγηση… Όλα τους τα όπλα, για να επιβάλλουν την εμπορευματοποίηση του Δημόσιου Σχολείου και της Παιδείας.

Αλλά δεν τους περνάει… Για μια ακόμη φορά η εκπαιδευτική κοινότητα τους γύρισε την πλάτη.

Και η PISA έγειρε, και απεργία έγινε στα επιλεγμένα (και όχι μόνο) σχολεία, σε πείσμα των δικαστικών προσφυγών και της προσπάθειας να καταργήσουν το δικαίωμα της απεργίας.

Χιλιάδες γονείς και μαθητές απείχαν από τον εξεταστικό Προκρούστη, συμμαχώντας με τους απεργούς εκπαιδευτικούς.

Αλλά δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το μένος και τα ανήθικα ψεύδη με τα οποία επιτίθεται στη δήλωσή του ο ΓΓ, εναντίον των εκπαιδευτικών που αρνούνται να παραδώσουν το δημόσιο σχολείο στην εμπορευματοποίηση και την κοινωνική ανισότητα. Τους χαρακτηρίζει «αντιδραστικούς» που στερούν τους μαθητές τους από τα «εξαιρετικά» αγαθά «όλου του πολιτισμένου κόσμου».

Να το θυμάστε κύριε ΓΓ… Εμείς «οι αντιδραστικοί και οι απολίτιστοι», όπως μας χαρακτηρίζετε, θα στεκόμαστε απέναντι σε όποιες πολιτικές επιχειρούν να μετατρέψουν σε εμπορεύματα τους μαθητές μας και τις μορφωτικές τους ανάγκες. Θα στεκόμαστε όρθιοι και απέναντι στις νεοφιλελεύθερες ορδές που θέλουν να εξαλείψουν την έννοια της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης από το λεξιλόγιο και τον νου της κοινωνίας. Να το θυμάστε… Πάντα ΟΡΘΙΟΙ και ΑΠΕΝΑΝΤΙ, γιατί ανασαίνουμε παιδικά χαμόγελα και όχι τη μπόχα των τεχνοκρατών της εξουσίας και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο πύργος σας, μέρα με τη μέρα, παίρνει όλο και μεγαλύτερη κλίση… Κι αν η ιταλική PISA είναι αξιοθέατο για τουρίστες, σίγουρα η ελληνική PISA θα καταλήξει στον «σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας», όταν θα σωριαστεί με πάταγο, παρασέρνοντας μαζί της και όλους τους παροικούντες σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου